Pakosz Anna
Merry Christmas Mr. Hopper
Vásárlásoddal támogatsz is!
Ha megvásárolod az alkotás reprintjét, vagy az aukción megszerzed az eredeti művet, azzal Te is hozzájárulsz egy nemes célhoz! Az eladásokból befolyó összegből a mű alkotója által meghatározott jótékony célt támogatjuk.
Az alkotó által támogatott ügy:
Képeslap
Aukción vásárolható meg. Kikiáltási ár:
Sorszámozott, szignózott reprodukció
0 Ft
Elérhetőség: Kérjük válassz az elérhető változatok közül
*
Háttér
Keret

Válassz stílust!

Gyerekként imádtam, hogy ilyenkor (karácsonykor) minden egy kicsit a feje tetejére fordul. Amikor Izraelben éltem sajnos kimaradt ez az élmény, de amióta visszaköltöztem Magyarországra, igyekszem évről évre felépíteni a saját szokásaim, amik teljessé teszik számomra ezt az időszakot. Figyelek arra, hogy sokat lazítsak és minőségi időt töltsek a szeretteimmel. 

A képem egy Edward Hopper festmény a "Reggeli Nap" parafrázisa. Hopper volt az egyik első festő, aki nagy hatással volt rám, már rég szerettem volna a tiszteletem leróni előtte.

A festményem témája egy misztikus téli éjszaka, ahol egy nő belegabalyodik a saját testébe, mégis egyensúlyoz, erősen tartja magát. Én így látom a nőket a karácsonyi időszakban: uralják a bennük és körülöttük megjelenő káoszt. A telihold cinkosa a nőnek, beragyogja az eget, úgy ahogy a nő beragyogja a belső teret.

Szerintem mára sokunknak nem jelent mást ez az idõszak mint egy pár egymás utáni rituálét ahol rohanunk rokontól rokonig, ha pedig valaki egyedül van, szomorkodik. Szerintem izgi lenne megkérdezni magunktól, hogy mit is jelent egyáltalán ünnepelni valamit, és milyen eszközeink vannak erre?

Pakosz Anna
Merry Christmas Mr. Hopper, 2022
akril, zománc festék / vászon
100 cm x 70 cm