drMáriás
Karácsonyi vásárlás Dubbuffet műtermében
Vásárlásoddal támogatsz is!
Ha megvásárolod az alkotás reprintjét, vagy az aukción megszerzed az eredeti művet, azzal Te is hozzájárulsz egy nemes célhoz! Az eladásokból befolyó összegből a mű alkotója által meghatározott jótékony célt támogatjuk.
Az alkotó által támogatott ügy:
Képeslap
Aukción vásárolható meg. Kikiáltási ár:
Sorszámozott, szignózott reprodukció
0 Ft
Elérhetőség: Kérjük válassz az elérhető változatok közül
*
Háttér
Keret

Válassz stílust!

A festmény azt szeretné kifejezni, hogy bár az emberek teljesen elveszítik a fejüket a nagy karácsonyi vásárlásban, később mégis megtalálják, hazaviszik és végül minden a helyére kerül.

A karácsony egy nagyon szomorú időszak, mert ilyenkor nincsenek se választások, se politikai kampányrendezvények, mégis megmagyarázhatatlan szeretettől parázslik ekkortájt a szívünk, mert tudjuk, hogy hamarosan újult erővel indulhat újra a harc.

A Lobenwein Galéria új akciójának témája a Karácsony. Hogyan jelenik ez meg a te alkotásodon?

A szeretet művészeti eszközeivel.

Amelyek egyrészt az emberek szanaszéthullottságát és fejetlenségét érzékeltetik, másrészt felvillantják a reményt annak köszönhetően, hogy kapitalizmusban élünk, így mindenki vásárolhat magának tetszés szerint új fejet, vagyis áttételesen identitást, személyiséget, karaktert, lelkiséget.

Másrészt az emberek sokszínűségét, erős szerkezetének köszönhető állóképességét és kitartását, valamint a  látszólagos fejetlenségből való szerencsés kiutat, magára találásukat, amelyet erős intuitív kulturális, vallási, politikai és sport identitásuknak köszönhetően újrafelfedeznek és amelyeket ezek után magukban egy újabb évre vagy még többre nagy határozottsággal megerősítenek.

Remélem a jövőben a karácsony egybeesik majd az országos, önkormányzati és úniós választásokkal, valamint legalább egy, de még jobb volna ha egyszerre több nemzeti konzultációval.

drMáriás
Karácsonyi vásárlás Dubbuffet műtermében, 2022
akril / vászon
100 cm x 70 cm